Verdiepende thema's

Vanuit de wetenschap is bekend dat succesvolle teams aandacht blijven hebben voor elkaar, zorgen dat iedereen goed uit de verf komt, luisteren zo mogelijk belangrijker is dan praten en dat het helemaal niet erg is om elkaar complimenten te geven.

Ervaring leert dat dit niet altijd automatisch gebeurt en dat het soms nodig is om hier expliciet aandacht aan te besteden:

 

“It’s all about

teamperformance”

Cultuurinterventies en strategische sessies

Drukke poli gehad, administratie nog niet bij kunnen werken, tussendoor niet echt tijd gehad om te lunchen dus met een broodje in de hand om 5 uur die vergadering binnen rennen, nog geen collega echt gesproken, terwijl de pieper alweer afgaat. Herkenbaar?

Logisch dat je geen idee hebt waar je de tijd vandaan moet halen om die heidag te organiseren en plannen. En toch weet je dit nodig is om lekker te blijven werken, niet alleen voor jezelf, ook voor je hele groep.

Echt de tijd nemen om samen te sparren over waar je als groep over drie jaar wilt staan, hoe je ieders kwaliteiten zo goed mogelijk uit de verf kunt laten komen of hoe je je binnen en buiten het ziekenhuis profileert. En soms speelt er gewoon een kwestie die je uit moet spreken om elkaar niet kwijt te raken.

Een overzicht van wat wij allemaal doen?

Meer weten

Functioneringsvraagstukken of samenwerkingskwesties

De twee uitersten op de functioneringsschaal lijken helder: optimaal functioneren staat beschreven in een visiedocument en bij gerede twijfel over het functioneren is er een Modelreglement Functioneringsvraag.

In de praktijk worstelen de meeste besturen en groepen dan ook vooral met het grijze gebied daartussen. De situatie waarin je je zorgen maakt om een collega, signalen opvangt dat er mogelijk iets is, maar niet precies weet hoe daarmee om te gaan, wanneer je wel en wanneer niet daarop gaat acteren als collega, groep of bestuur.

Onze partner Myra van den Goor heeft onderzoek gedaan naar deze zogenaamde 'soft signals'. Gebaseerd op zowel best practices als de aanbevelingen van deze studie hebben we een praktisch document over dit thema samengesteld.

Feit is dat, los van alle richtlijnen, protocollen en documenten, dit een ingewikkeld thema blijft waarbij het met elkaar in gesprek gaan en blijven te allen tijde het allerbelangrijkste is, iets waar wij vanuit onze expertise graag bij behulpzaam zijn.

Meer weten?

of interesse in het document 'Zorgen om en voor functioneren'?

neem even contact op